GeschiedenisOprichting

In 1985 voerde herendispuut ‘de P.U.L.’ de boventoon op Skadi. Christien van Yzendoorn, onze oprichtster, bedacht dat dit dispuut toch maar bar weinig voorstelde: geen vrouwelijke leden, geen diepgang en alleen maar zuipen aan de bar. Het was duidelijk wat haar te doen stond: Samen met 8 E.M.M.E.R.s richtte ze dispuut De E.M.M.E.R. op. Een dispuut met meer inhoud, toegankelijk voor vrouwen én prominent op Skadi. Ter onderscheiding van de rest van Skadi werd de E.M.M.E.R.-broek bedacht, nog steeds de meest toonaangevende broek op Skadi!

De E.M.M.E.R. door de jaren heen

E.M.M.E.R.s ondernamen samen steeds meer activiteiten samen, zowel op Skadi als daarbuiten: Oliebollen voor het Skadibestuur, skiën in Sauerland, rollerskaten door Rotterdam en samen eten op Skadi. Zo werd ook duidelijk voor wie de E.M.M.E.R. nou eigenlijk bedoeld was: voor meiden die niet bang zijn om hun mond open te doen en zich met enthousiasme voor Skadi inzetten.

De E.M.M.E.R. anno nu

Na het eerste E.M.M.E.R.-jaar is het dispuut door de jaren heen een bloeiend dispuut gebleven. We zijn er trots op dat we het enige dispuut zijn op Skadi dat wedstrijdroeisters, competitieroeisters en stuurtjes bijeenbrengt. We zijn geen dameschdispuut, maar helaas voor de heren zijn er tot nu toe nog gen mannen gevonden die aan de eisen om zich een E.M.M.E.R. te mogen noemen voldoen.
Vaste activiteiten zijn uitgegroeid tot tradities en worden nog steeds ieder jaar georganiseerd. De gezelligheid, het roeien en de vele mooie activiteiten maken dat de E.M.M.E.R. nog steeds een toonaangevend dispuut op Skadi is.

1239654_221836407973680_1187834315_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s